Waarom is KVV de beste voeding voor uw hond of kat?

Rauwe vleesvoeding is de beste optie voor uw hond of kat, daar ze beiden carnivoren zijn en dus eigenlijk vooral vlees nodig hebben en geen granen of tarwe. Graan wordt vaak verwerkt in dierenvoeding, omdat het goedkoop is. Het heeft echter geen enkel nut voor de voeding, integendeel, de kans op allergieën en intolerantie is groot. Het lichaam van uw huisdier zet granen ook om in snelle suikers, wat kan leiden tot suikerziekte, overactieve nerveuze honden/katten en obesitas.

We geven u ook nog graag een woordje uitleg omtrent droogvoeding. Wanneer vlees verhit wordt, zoals bij droogvoer het geval is, worden veel voedingsstoffen zoals eiwit kapotgemaakt. Deze veranderen van structuur en zijn hierdoor moeilijker verteerbaar. Veel honden zijn allergisch voor verhitte eiwitten, dit resulteert in jeuk, oorontstekingen, vachtproblemen, verstopte anaalklieren, … .

Maar verhitte voeding zorgt ook voor veel afvalstoffen, deze worden op verschillende manieren uitgescheiden bv. via de interne organen, via de vacht (doffe vacht, jeuk, stank), via de darmen (winderige hond), via de oren (oortontsteking). Daarnaast is de ontlasting op verhit voer te zacht om de anaalklieren uit te drukken, met KVV worden de anaalklieren vanzelf uitgedrukt.

In KVV zitten bovendien ook geen kleur-, geur- en smaakstoffen, geen chemische antioxydanten en geen conserveringsmiddelen (bij de meeste merken van droogvoer helaas wel). Deze rauwe voeding wordt na productie meteen ingevroren, daardoor is het lange tijd houdbaar.

Bij honden die problemen hebben met hun spijsvertering, aanhoudende diarree, doffe huid, hotspots, nierproblemen, … wordt na enkele weken KVV gevoerd te hebben een duidelijke verbetering vastgesteld! Let wel: KVV is geen geneesmiddel, maar wel de meest pure en natuurlijke voeding voor uw huisdier. Het draagt daarom bij tot het gezond maken en houden van uw huisdier.

Om te bepalen welke voeding uw huisdier nodig heeft, moeten we kijken naar hoe de natuur het dier ontworpen heeft. Aan het gebit, de bouw en het spijsverteringsstelsel van zowel de hond als de kat, is duidelijk te zien dat de natuur hen ontworpen heeft om vlees te eten. Ook wanneer u kijkt naar hun voorouders, is er geen twijfel mogelijk. Zowel de wolf als de wilde katachtigen eten vooral vlees.  Ze eten niet alleen organen en vlees van hun prooi, maar ook zachte botten en zelfs de maaginhoud. Er zitten van nature heel veel bouwstoffen in vers vlees, namelijk: vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en vitamine D. Ook de mineralen ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan zitten in vers vlees.

We kunnen dan ook besluiten dat deze natuurlijke en pure manier van voeding ook de beste keuze is voor uw huisdier. Kies het liefste voor graanvrije producten en geen of weinig plantaardige eiwitten maar dierlijke eiwitten. De merken van KVV die wij verkopen zijn ook gebaseerd op het “BARF” (Bones And Raw Food) principe, wat wil zeggen dat er ook fijngemalen groenten, fruit en vuile pens zijn toegevoegd, wat de hond voorziet in extra natuurlijke vitaminen en mineralen. Voor katten is dit niet nodig, zij halen geen voedingsstoffen uit groenten.

Enkele voordelen van KVV op’n rij

 • Lang houdbaar zonder conserveringsmiddelen (1 jaar in de vriezer).
 • Het is niet duurder dan A-merken in droogvoer, maar wel ‘n stuk gezonder!
 • Minder kans op tandsteen, zeker wanneer er zoals bij Gowill bot in verwerkt zit.
 • De voedingsstoffen worden grotendeels bewaard, doordat het niet verhit wordt.
 • Uw hond of kat heeft geen jeuk meer, geen oorontstekingen, geen volle anaalklieren, …
 • De organen worden ook minder belast, doordat er geen synthetische toevoegingen zijn.
 • In KVV zitten goede bacteriën, goed voor de darmflora en ze zorgen voor ’n betere weerstand.
 • Het zorgt voor minder afvalstoffen, doordat uw huisdier het voer gemakkelijk en geheel verteert.
 • Het bevat reeds veel vocht, wat voor moeilijke drinkers zoals bv. veel katten zeker een pluspunt is.
 • Minder risico op vieze geurtjes (windjes), doordat er minder afvalstoffen zijn én minder ontlasting.
 • Velen merken dat de vacht bij de overstap naar een compleet rauw menu mooier en glanzender wordt.
 • Je kan variëren in diverse smaken en samenstellingen, zonder dat uw dier hiervan nadeel ondervindt.
 • Weinig risico op anaalklierproblemen bij een goed menu, doordat de ontlasting stevig is, worden de anaalklieren vanzelf uitgedrukt.

 

Voedingsadvies voor uw hond en kat:

Aanbevolen voeding voor puppy’s:

Er zijn speciale puppy mixen, aangepast aan de behoeften van uw pup. Uiteraard mag u de andere mixen ook geven, maar let op met grotere stukjes bot en te hoge calcium waardes.

– 2 tot 4 maanden: 5 tot 7% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag.
– 4 tot 7 maanden: 4% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag.
– 7 tot 10 maanden: 3% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag.

Aanbevolen voeding voor volwassen honden:

2 tot 2,5% van het lichaamsgewicht aan voeding per dag, afhankelijk van hoe actief uw hond is.

Bij een hond van 10kg komt 2% bijvoorbeeld neer op 200gram/dag (verspreid over 2 maaltijden = 100g per maaltijd)

Aanbevolen voeding voor kittens:

80 tot 100g per kg lichaamsgewicht, opgesplitst in  3 à 4 keer per dag. Gowill beschikt niet over een speciale kittenmix, eventueel kunt u de kattenmix zelf nog iets fijner mixen voor de zekerheid.

Aanbevolen voeding voor volwassen katten:

30 tot 40 gram per kg lichaamsgewicht, opgesplitst in 2 keer per dag. Voor een kater van 5kg is dit bijvoorbeeld 150 tot 200 gram per dag (75 tot 100g/keer), eventueel aangevuld met een graanvrije kwaliteitsvolle brok, zoals bv. Purizon of Power of Nature Meadowland, want een kat staat erom bekend meerdere keren per dag een klein beetje te willen eten.